Spotlight: Engberts Elektrotechniek

Conex Holland wil letterlijk en figuurlijk verbinding leggen. Niet alleen met onze producten. Maar ook met mensen, echte banden smeden. Niet simpel dozen schuiven, we willen impact maken, innoveren en samenwerken met onze klanten. Want we zijn vakidioten, weten wat er speelt is van essentieel belang. Wij worden blij als we de monteur het beste kunnen helpen met zijn of haar werk.

Engberts Elektrotechniek is een goede relatie van ons. We kennen elkaar al lang. Daarom reed Maurice Toehpah naar Meindert en vroeg hem het hemd van het lijf om alles te weten te komen over hem en zijn bedrijf Engberts Elektrotechniek. Meindert werkt sinds 2003 als installateur en nam in 2008 de stap naar ondernemerschap.

"Ik hou van de techniek. Technische vraagstukken waar we met maatwerk, oplossingen kunnen bieden. Samen met het team worden die uitdagingen grondig geanalyseerd en uiteindelijk kunnen we ver gaan voor de klant. Dat is mooi aan dit werk. Het is heel afwisselend."

Uitdagingen waren er zeker!

Zo ook op een van zijn meest uitdagende projecten, het asielzoekcentrum in Petten;

‘eigenlijk was dat project nog te groot voor ons. We moesten in no time van twee monteurs groeien naar tien! Alles is uiteindelijk goed gekomen.’

Een karaktertrek van Meindert, niet lullen maar poetsen en volhouden.

‘Dat is ook het leuke aan ondernemen, als je ziet dat je team groeit, samen de schouders eronder zet. Iedereen zet op zijn eigen manier zijn of haar beste beentje voor en door die inzet kan Engberts groeien. Daar ben ik ontzettend trots op.’

Krapte wordt veroorzaakt door verkeerde aannames

Meindert is positief gestemd over de toekomst van het vak en de spannende uitdagingen die de toekomst brengt. De krapte op de arbeidsmarkt is nijpend en dat is jammer vindt Meindert.

Hij roemt de branche doordat het werkt ontzettend afwisselend is;

‘je komt steeds op andere plekken, je leert veel nieuwe mensen kennen. Het werk is ontzettend dynamisch. Je kan ook doorgroeien in verschillende richtingen binnen de elektrotechniek, van monteur tot planner of in de commerciële kant. Je kan op de administratie werken of meer de engineering kant op.’

Maar, net als in iedere branche, moet je toch echt onderaan de ladder beginnen. En de jeugd is wellicht soms wat verwend. Er zijn misverstanden over het werk dat het vies kan zijn, dat de bouwplaats ruig is, dat het werk zwaar is. Dat is niet meer zo. Natuurlijk, het is geen kantoorbaan, gelukkig maar, geen dag is hetzelfde en je maakt veel mee.

In zijn vrije tijd is Meindert veel buiten te vinden. Dieren en het buitenleven is zijn grote passie. We vroegen natuurlijk ook naar zijn lievelingsmuziek; lekker rock ‘n roll en Nederlandstalig. We gooiden zijn muziekkeuze in de Conex Megamix. Beluister de mixtape hieronder!

Een mooi interview met een mooi bedrijf. We zijn trots dat Engbert Elektrotechniek Conex gebruikt.

DEEL DIT BERICHT