conex_zakelijk_1

Over ons

Al sinds de eerste helft van de vorige eeuw is Conex een begrip in de installatiewereld. De eerste octrooi aanvraag op de bekende groene Conex-lasdoppen dateert zelfs al uit 1924. Sindsdien is er natuurlijk heel wat veranderd. Zo worden er vandaag de dag onder het vertrouwde Conex-merk behalve lasdoppen en lasklemmen veel meer materialen geleverd aan de professionele markt. Maar één heel belangrijk ding is in al die jaren niet veranderd: ook in de 21e eeuw staat Conex voor betrouwbare kwaliteit. Dus voor de echte vakman is Conex nog altijd de enige logische keuze.

Conex Holland B.V. voert ook meerdere agentschappen voor diverse A-merken.

Activiteiten

Conex produceert een breed producten pakket waaronder bekende originele groene lasdoppen en transparante lasklemmen, Wij voeren ook een aantal agentschappen voor gerenommeerde merken. Onze producten worden uitsluitend geleverd via technische groothandels in de Benelux. Conex levert installateurproducten, die robuust, betrouwbaar, accuraat en veilig in gebruik zijn. Onze doelstellingen zijn dan ook gericht op het bieden van een assortiment kwalitatieve en hoogwaardige producten, waarmee het werk van de installateur eenvoudiger, efficiënter en veiliger wordt.

Producten

De lasdop is het oerproduct van Conex en werd uitgevonden door Christiaan Hendrik Jasper toen nog gemaakt van porselein, maar tegenwoordig wordt voor de productie hoogwaardige kunststof gebruikt. Ook het binnenwerk heeft een flinke ontwikkeling doorgemaakt. De Conex-lasdop is een kwaliteitsproduct die duurzaam is en waarbij het monteren een probleemloze handeling is. De mantelbuizen van Conex zijn zeer flexibel, waardoor leidingen eenvoudig kunnen worden ingetrokken. Onze mantelbuizen zijn sterk, licht in gewicht en in diverse uitvoeringen te verkrijgen. Conex Holland levert Lasklemmen die een maximale klemvastheid hebben, zodat veiligheid wordt gewaarborgd. De klemmen zijn transparant, zodat de doorsteek zichtbaar en dus controleerbaar is. Daarnaast zijn ze universeel en geschikt zijn voor allerlei verschillende draaddiktes.

Geschiedenis

Conex Holland is een Nederlandse organisatie, opgericht in 1930 door de familie van Gelderen. In het begin van de jaren zestig is het bedrijf overgenomen door Charles Herder. Zijn zoon Ralph Herder heeft sinds 1994 de leiding en in 2008 heeft Henk Vriesema de aandelen overgenomen.

Heden

In Januari 2019 hebben de twee compagnons Igor Novitski & Maurice Toehpah alle aandelen overgenomen en gaan verdere professionalisering van het bedrijf doorzetten, mede door verbreding van het assortiment met kwaliteitsproducten. Zowel als producent als agentschap voor geselecteerde A-merken.

Ons kantoor is gevestigd in Hengelo, waar de productontwikkeling en een deel van de productie plaats vindt. Tevens is er ons service- en verkoopcenter gevestigd. Conex Holland is de marktleider in de verkoop van lasdoppen en zijn onze producten breed verkrijgbaar via ons zeer groot distributie netwerk van de technische groothandels in de Benelux.

Kunnen wij u ergens bij helpen?