Ferdinand Hogenes

Welkom bij Conex Spotlight. We willen laten zien wie onze relaties zijn en wat we samen bereiken. Bij Conex Holland zijn we namelijk niet alleen bezig met de verkoop van producten, we willen echt impact maken met het werk wat we doen.

En dat kunnen we niet alleen, vandaar dat de relaties en samenwerkingspartners die we hebben zo essentieel zijn voor ons werk. Met ons werk willen we ervoor zorgen dat iedereen zijn werk zo goed mogelijk kan uitvoeren, van de inkoper tot de monteur en iedereen daaromheen.

Igor Novitski ging met Ferdinand Hogenes van Elektro technisch bureau A. Hogenes uit Alphen aan de Rijn in gesprek en vroeg hem alles over het ondernemerschap, succes en de toekomst van de installatietechniek.

Ferdinand Hogenes is al jaren eigenaar van ETB A. Hogenes BV Iets wat hem met de paplepel is ingegoten. Hij wist al van kleins af aan dat hij ondernemer wilde worden, maar voordat het zover was werkte hij bij IBM als Sales specialist in dataopslag projecten. Die periode ligt ondertussen ver achter hem, Ferdinand Hogenes is nu al 18 jaar eigenaar van het familiebedrijf en haalt hier heel veel voldoening uit.

‘Ik vind het leuk om eigen keuzes te maken, oplossingen te zoeken en problemen op te lossen. Bovendien zijn er elke dag nieuwe ontwikkelingen.’

Ferdinand begint zijn werkdag altijd met een kopje koffie en het lezen van het nieuws in de krant, maar echt warm wordt hij van het creëren van de continuïteit met zijn opdrachtgevers, het realiseren van nieuwbouwprojecten, maar ook van het oplossen van storingen en technische uitdagingen begint zijn hart sneller te kloppen.

Het grootste zonnedak van Nederland!

Er zijn heel veel projecten waar Ferdinand trots op is, waarvan er heel veel te maken hadden met zonnepanelen. Hij herinnert zich nog goed het grootste zonnedak van Nederland in 2012. Dit project bestond uit maar liefst 4.000 zonnepanelen. Voor die tijd was dat enorm.

We vroegen Ferdinand ook wat de ingrediënten zijn van een succesvol project.

“De ingrediënten van een succesvol project zijn goede inkoop (de prijs moet kloppen), maar ook goede verkoop, het samenwerken met veel mensen op het project, en natuurlijk de uitvoering”

De toekomst van de installatietechniek

Volgens Ferdinand ziet de toekomst van de installatietechniek er zeer gunstig uit.  Als ondernemer ziet hij momenteel veel meer kansen dan voorheen. Dit komt doordat we te maken hebben met allerlei nieuwe uitdagingen zoals de energietransitie en de beperkte capaciteit van het lichtnet. Bovendien neemt de vraag naar stroom verder toe, mede door toename van de verkoop van elektrische auto’s. Hierdoor moet er iets gebeuren met energie opslag, zoals bijvoorbeeld het gebruik van slimme accu´s.

Ook voor jonge mensen zijn er veel kansen in de techniek volgens Ferdinand.

“Er zit echt toekomst in de techniek! Vooral voor MBO’ers, de jongens die met hun handen willen werken. Je moet alleen voorkomen dat jongeren afhakken, dit kun je doen door ze mee te nemen in het eindresultaat. Als je ze betrekt zullen ze zeer geïnteresseerd zijn.”

Je moet een betrouwbare partij zijn

Ferdinand zijn advies voor jonge ondernemers in de techniek is om goed te kijken naar hun toegevoegde waarde. ´Je moet een betrouwbare partij zijn en laat het ook uit alles blijken.´

Inspanning leveren om dingen te bereiken

In zijn vrije tijd houdt Ferdinand zich bezig met Triatlon. ´ Ik hou van inspanning leveren om dingen te bereiken, Dit is een zware sport en vergt veel uithoudingsvermogen. Ik train daarom regelmatig.´

Een andere hobby van Ferdinand is auto´s. Zijn liefde voor auto´s is groot, als hij een ander vak zou moeten kiezen dan zou het ook zeker als autohandelaar zijn.

We hebben onze huis DJ gevraagd om speciaal voor Ferdinand een MegaMix te maken waarin de liefde voor auto´s, uithoudingsvermogen en passie voor het ondernemerschap te horen is. Luister de mix hier.

We willen Ferdinand bedanken voor dit mooie interview vol inspiratie en wijsheid en kijken uit naar nog vele jaren samenwerken.

DEEL DIT BERICHT

× Chat met ons