Sascha-3web

Vandaag in de spotlight: Sascha

Om beter te begrijpen hoe we vrouwen kunnen verleiden in de technische sector te komen werken interviewen we Sascha.

Hoe denk je dat we vrouwen meer interesse kunnen laten krijgen in techniek?

Ik denk door vrouwen meer te betrekken in het proces. Ik vraag soms mannen om meer uit te leggen over hoe ze iets doen, maar dat doen ze dan niet zo omdat ik een vrouw ben. Terwijl ik het leuk vindt om die dingen ook te kunnen doen.

En misschien kan er meer worden laten zien op scholen over technische zaken en wat je ermee kunnen doen ook, want vrouwen weten er vaak gewoon niet zoveel vanaf. Wat doen die mannen nou de hele dag?

 

“Wat doen die mannen de hele dag?”

Een aantal jaar geleden vertrok ze naar Bali om een nieuw leven te starten, maar is door een ernstig verkeersongeluk weer terug naar Nederland. Waarom ging je naar Bali?

Het voelde niet meer goed voor mij in Nederland. Mijn relatie van vier jaar was net voorbij en ik wilde toen eigenlijk een nieuw bedrijf starten. Uiteindelijk heb ik toch besloten om naar Bali te vertrekken, de plek waar ik me thuis voelde en wat ik kende door mijn Indonesische oma.

Ik zegde mijn baan als kinderjuf op en vertrok met het geld wat ik had gespaard voor het bedrijf richting Indonesië, voor een vrijer leven. Op advies van een vriend ben ik daar modellenwerk gaan doen, om toch iets bij te verdienen. Ik stond eigenlijk nooit zoveel zelf op de foto en verkocht juist meer vintage producten, maar dat modellenwerk liep wel goed. Daarnaast werkte ik voor club Omnia, als hostess. Dat was vooral leuk voor even, maar ook een wereldje van plastische chirurgie, dat is niet iets voor mij. Ik hou meer van natuurlijk.

“Het wereldje van plastische chirurgie is niets voor mij”

Helaas liep dat niet helemaal zoals gepland. Na 9 maanden genieten op het Indonesische Eiland werd haar droom ruw verstoord toen een automobilist onverwacht tegen haar scooter aanreed. Wat gebeurde er precies?

Ik reed met mijn scooter op een doorgaande weg en de auto kwam vanuit het niet de weg op rijden. Dit is 2,5 jaar geleden en ik ben nog steeds aan het revalideren. 

Je gaf al aan dat je van natuurlijk hield. Wat is je kledingstijl?

Vintage gecombineerd met wat nieuwe kledingstukken. Een beetje surfer of beach stijl, met Bohemian jurkjes bij warm weer. Zoals wat je op Bali zou dragen. Daar stond ik op en deed ik mijn bikini aan met een jurkje er overheen en ging zo naar het strand om te surfen.

Is dat ook wat je leuk vindt bij een man?

Ja, ook vintage. Geen pak met een stropdas, niet zo’n balletje. Een beetje zoals een surfer dude, maar wel over nagedacht. Bijvoorbeeld oude Levi’s, die een beetje zijn afgerafeld bij een korte broek met een shirtje van Episodes. Het moet eruit zien alsof hij er niet teveel moeite voor gedaan heeft.

“Het moet eruit zien alsof hij er niet teveel moeite voor gedaan heeft.”

 Vind je het fijn als een man handig is?

Ja, zeker. Ik zie dat wel als iets mannelijk, mijn vader maakte ook altijd alles zelf. Maar als hij het niet kan dan is ook oké.

Wat vind je qua innerlijk belangrijk bij een man?

Dat hij open-minded is en niet teveel vasthoudt aan één waarheid en oude patronen. En iemand die spiegelt en reflecteert om de beste versie van zichzelf te worden. Ik ben zelf ook geïnteresseerd in het idee van non-dualiteit, dat we allemaal deel zijn van één bewustzijn. Als een man nog in een egovoedende illusie leeft dat hij bepaalde dingen moet behalen voor zijn status of familie, zou dat wel eens kunnen botsen.

“Als een man in een egovoedende illusie leeft, kan dat wel eens botsen”

Dus geen advocaat?

Als hij het doet omdat hij daar op zijn plek voelt, kan dat zeker. Maar als hij het zou doen om indruk te maken op zijn familie, dan niet.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Voor het ongeluk was ik een Latin danseres, dat deed ik graag. Ook hou ik van kokkerellen en de natuur. Ik nodig bijvoorbeeld graag vrienden uit om met een gasstelletje de natuur in de te gaan en daar samen lekker te eten. Ik zou wel een keer vrij willen kamperen. Daarnaast vind ik het leuk om creatief bezig te zijn. Dat doe ik al bij het model staan en fotograferen, het maakt mij niet uit aan welke kant van de camera ik sta, als er maar iets gecreëerd wordt. Laatst heb ik van oude schuttingplanken een plekje gemaakt voor mijn kruiden. Zulke dingen vind ik ook leuk. En ik heb een kinderboek geschreven.

Wat doe je eigenlijk voor werk?

Ik verkoop online nog steeds vintage items en doe af en toe modellenwerk. En ik wil graag een massagetherapie opleiding gaan doen. Toen ik massages gaf op Bali heb ik veel positieve reacties ontvangen. Door mijn knie blessure krijg ik nog ondersteuning vanuit het UWV omdat ik niet meer het werk kan doen wat ik voorheen deed. Hierdoor heb ik de tijd en ruimte om te ontdekken wat ik wil.

Hoe hou je je lichaam zo fit?

Voorheen danste ik vier keer in de week. Dan gaat dat vanzelf en voelt het niet echt als sporten. Het houdt je lichaam strak en je rondingen soepel. Nu ga ik naar de gym en doe ik fysio voor mijn knie. Dat vond ik altijd verschrikkelijk, setjes van drie keer dit en keer dat. Maar nu ben ik er wel aan gewend.

Ook heb ik een elektrische fiets waar ik regelmatig mee fiets. Latin dansen doe ik ook nog af en toe, je kan ook veel met je bovenlichaam doen. En kanoën en suppen. Ik zit niet graag stil!

Hoe ziet je ideale man eruit?

Het liefst een man met lang haar, die hij dan in een man bun doet. Ik zoek wel iemand die zijn lichaam niet verwaarloost en een beetje fit is, maar afgetraind hoeft niet. Het liefst ook geen buikje.

“Mijn ideale man heeft lang haar en een man bun.”

En als je die ideale man hebt gevonden, wat doe je dan het liefst samen?

Ik hou van originele verrassingen. Zo heeft iemand me ooit meegenomen naar een afgelegen stukje strand, daar wat tapas meegenomen, een kampvuur gemaakt en een muziekje op gezet. Dat soort dingen vind ik leuk. Maar ook gewoon picknicken in het park. En het hoeft niet in de natuur te zijn.

Iemand heeft me ook eens meegenomen naar een Escape Room en dat vond ik ook geweldig. Of actieve dingen zoals kanoën, fietsen of een boswandeling. Maar ook een dagje sauna is fijn. Het kan heel simpel zijn. Zo lang we maar echt contact hebben met elkaar en dingen kunnen delen. Al is dat alleen maar muziek luisteren.

“Een afgelegen strand, met tapas een kampvuur en een muziekje”

Wat is het meest romantische dat je hebt meegemaakt?

Een ex nam me mee als verrassing voor mijn verjaardag. Hij reed toen rondjes door Rotterdam en toen kwam er opeens een man aanlopen die een privé tangoles aanbood. Na de les namen we weer de trein voor een volgende verrassing, een overnachting in België. Dat vind ik leuk, dat iemand oplettend is en attent. Dat hij weet wat je leuk vindt en daar iets mee doet.

Afknappers?

Ik heb iemand gedate die niet elke dag zijn tandenpoetsen poetste. Dat vind ik niet lekker. En iemand die de hele tijd aan zijn tenen zat om vervolgens met dezelfde hand een snoepje aan geven. Eww.

En iemand die alleen maar over zichzelf praat en de anders niets vraagt, dat is ook een afknapper.

“Ik heb iemand gedate die aan zijn tenen zat en vervolgens met dezelfde hand een snoepje aangaf. Ewww.”

Wat is een goede openingszin voor jou?

In ieder geval niet de standaard zijn, zoals: hey, ben je uit de hemel gevallen? Ik vind het fijner als een man oprecht zegt way hij voelt. Zoals als je iemand ziet in de supermarkt: “hey, ik heb jou vaker gezien hier.”

Het vervolg van dit interview volgt volgende week …