Conex - Samantha 1-2

Vandaag in de spotlight: Samantha

Deze maand spreken we met Samantha, sinds enkele maanden bedrijfsleider van een Bubble Tea bar in Zwijndrecht. We beginnen altijd met de vraag:

Hoe denk je dat vrouwen kunnen worden overgehaald om in de technische sector te werken?

“Voor vrouwen is het leuk om in een fijn team van mannen te werken die vrouwen serieus nemen. Vaak zie je dat die mannen van de oude garde zijn, van “vrouwen moeten gewoon achter het aanrecht staan”. Het zal niet aan het werk liggen, maar wel aan de mannelijke energie die erg hangt. Vrouwelijke en mannelijke perspectieven kunnen er juist voor zorgen dat het een totaalplaatje wordt.”

“Vrouwelijke en mannelijke perspectieven zorgen voor een totaalplaatje.”

Bubble tea, wat is dat eigenlijk?

“Een populair drankje dat een paar jaar geleden is overgewaaid naar Europa. Het is eigenlijk een soort ice tea met een fruitsmaak, met onderin je drankje balletjes met fruitsap. Je moet er wel even aan wennen maar het is lekker!”     

En wat heb je hiervoor gedaan?

“Hiervoor werkte ik bij de GGD voor Corona contactonderzoek. Dan belde ik mensen op die corona hadden om te vragen waar ze geweest zijn en met wie ze contact gehad hebben. Vervolgens nam ik contact op met de huisgenoten en de mensen met wie ze in contact waren geweest. En daarvoor werkte ik in de evenementen-branche en dat stond natuurlijk met corona op z’n kop. Bij de GGD kwamen er toen veel banen vrij, dus toen ben ik overgegaan naar de “corona”-branche. Het was een leuk baantje voor even, maar ik had toch meer uitdaging nodig. Tja, soms moet je in het leven keuzes maken en daar hoort deze ook bij.”

“Ik had meer uitdaging nodig en dan moet je keuzes maken.”

Hoe zou je je kledingstijl omschrijven?

“Elke dag anders! Voor mijn werk probeer ik er natuurlijk een beetje netjes uit te zien. Het ligt er een beetje aan waar ik zin in heb. Ik kan heel stoer gekleed zijn, maar ook meisjesachtig en sexy. Vooral naar een festival of feestje wil ik er wel echt goed uitzien. Voor Corona stond ik wel ieder weekend op een Hardstyle festival.”

Hardstyle? 

“Ja, ik ben er een beetje door vrienden ingerold. In eerste instantie leek het me niks, maar ze zeiden dat er echt een hele fijne sfeer hing. Dus toen ben ik toch maar een keer meegegaan en het klopt helemaal. Mensen gaan helemaal los, er wordt van voor tot achterin gesprongen en ze zijn heel aardig voor elkaar. Als iemand je drankje omgooit, wordt er meteen een nieuwe voor je gekocht. Heel anders dan bijvoorbeeld Techno feestjes. Nu kan dat helaas niet, dus dan maar gewoon veel werken en geld verdienen. Binnenkort ga ik wel naar Antwerpen naar een feestje, want daar komt het weer een beetje op gang.”

“Er hangt een goede sfeer op hardstyle feestjes. Als iemand je drankje omgooit, krijg je zo een nieuwe.”

Wat voor kledingstijl vind je leuk bij een man?

“Ik val eigenlijk totaal niet op uiterlijk. Mijn exen zien er heel verschillend uit en hebben een heel verschillende kledingstijl. Eigenlijk val ik meer op hoe een man mij laat voelen. Als je me aan het lachen kan maken en ik word een beetje verlegen van je, dan zit je al gauw goed en dan maakt het niet uit hoe je je kleedt of hoe je eruit ziet.”

Zijn er dan geen dingen die je heel leuk vindt of juist niet?

“Ik ben wel wat materialistisch ingesteld, dus een Prada jas ofzo vind ik wel leuk. Maar het is geen must, gewoon iets waar ik wel oog voor heb. Ik kan ook echt wel op jongens vallen die geen merkkleding dragen. Of een jongen die een hele mooie auto heeft, dat zijn ook wel eye-catchers. Maar op het moment date ik iemand die niet eens een auto heeft. Dus zo zie je maar, het gaat mij echt gewoon om de persoon. Als ik echt iets zou moeten opnoemen, zou het een nette pantalon zijn met nette schoenen.”

Wat doe je naast feestjes nog meer graag in je vrije tijd?

“Ik lees graag. Je zou het misschien van de buitenkant niet zeggen, maar ik ben fan van Harry Potter en heb ook twee Harry Potter tatoeages. Ik ben echt een nerd, als je mij iets vraagt over Harry Potter of Star Wars dan weet ik het antwoord gewoon. Ik zou ook eigenlijk een keer heel erg graag naar de Comic Con willen. Dat is er helaas nog niet van gekomen, maar dat is iets wat echt al heel lang op de bucket list staat. Ik had vroeger een oppas die Harry Potter heel leuk vond en we keken ook samen de films. Daarna wilde ik er vanalles mee doen, zoals de spelletjes spelen op de computer en de gameboy. En toen ik oud genoeg was ben ik ook de boeken gaan lezen, het zijn best wel heftige boeken om als kind te lezen. Momenteel lees ik de boeken in het Engels en ik spaar ook de Collector’s items.

“Je zou het misschien niet zeggen, maar ik ben echt een nerd. Als je mij iets vraagt over Harry Potter of Star Wars dan weet ik het antwoord gewoon.”

En doe je nog iets aan sport?

“Normaal fitness ik, maar omdat ik nu van half 11 tot half 11 werk, heb ik daar niet meer zoveel tijd voor en ben ik helemaal kapot als ik thuis kom. Ik sta wel de hele dag op mijn benen dus dat is hopelijk sport genoeg om in vorm te blijven.”

 

Wat vind je leuk bij een man, moet hij een sixpack hebben?

“Nee, een sixpack vind ik echt verschrikkelijk! Brede schouders vind ik wel leuk en hij moet een beetje houvast hebben. Ik had een ex die heel erg into fitness was en als je dan aan het knuffelen was dan lijkt het alsof je met een baksteen knuffelt. Dus ik heb liever een man die er “gewoon normaal” uitziet, om het zo maar even te zeggen. Als ik iets zou moeten noemen waar ik totaal niet op val, dan zijn het de Arnold Schwarzenegger types. Ik val meer op zelfverzekerde mannen, die hoeven niet eens per se heel knap te zijn maar hebben gewoon een goede energie om zich heen. Dat maakt een man, vind ik.”

“Een sixpack vind ik echt verschrikkelijk.”

En als je dan samen bent, wat doe je dan graag?

“Naast Harry Potter kijken? Haha. Nee, ik vind het gewoon leuk om samen dingen te doen. Zoals Glow in the Dark golfen, naar het strand rijden of een drive-in bioscoop. Dat soort dingen vind ik heel leuk om te doen. Of wandelen als het lekker weer is, bijvoorbeeld op de Veluwe of bij Arnhem in de buurt. Dan voelt ik me echt helemaal happy. Ik hou niet van binnen zitten en niks doen.”

Wat is het meest romantische dat je hebt meegemaakt?

“Een ex is ooit aan de deur gekomen met een bos rozen en een doos met briefjes met redenen waarom hij van me hield. Maar dat was eigenlijk toen ik na vier jaar een beetje klaar was met de relatie omdat hij me daarvoor niet zo goed behandelde. Een andere ex heeft me keertje meegenomen daar Disneyland. En daar is het wel een beetje opgehouden met alle romantische ‘gestures’.”

Wat vind je romantisch?

“Dit klinkt ook weer heel afgezaagd, maar ik vind het leuk als iemand naar je luistert. Dus als je een keer verteld dat je op vakantie was en een bepaald drankje op had en het zo lekker vond, dat een jongen daarna aan komt zetten met dat drankje. Zulke kleine dingen onthouden. Romantischer als dat kan bijna niet. Kaarsjes aanzetten en rozenblaadje neerleggen kan iedereen. Als iemand echt naar je luistert en ziet voor wie je bent, in plaats van een beeld probeert te creëren wat hij in zijn hoofd had, dat vind ik wel het meest romantisch.”

“Als iemand echt naar je luistert en je ziet voor wie je bent in plaats van een beeld creëert wat hij in zijn hoofd had, dat vind ik het meest romantisch.”

Afknappers?

“Ik vind het echt verschrikkelijk als een man een ander naar beneden haalt om zichzelf beter te laten voelen. Of als hij racistisch of seksistisch is, dan wil ik niet eens tegen je praten. En ook mannen die heel erg vol zijn van zichzelf kan ik niet tegen. Het is prima als je zelfverzekerd bent, maar als je anderen naar beneden haalt dan vind ik dat niet kunnen. Laat ieder z’n ding doen, als iemand niet jouw type persoon is, laat diegene dan gewoon met rust.”

Het vervolg van dit interview volgt volgende week …