Conex - Samantha 1-2

Vandaag in de spotlight: Samantha

Deze maand spreken we met Samantha, sinds enkele maanden bedrijfsleider van een Bubble Tea bar in Zwijndrecht. We beginnen altijd met de vraag:

Hoe denk je dat vrouwen kunnen worden overgehaald om in de technische sector te werken?

“Voor vrouwen is het leuk om in een fijn team van mannen te werken die vrouwen serieus nemen. Vaak zie je dat die mannen van de oude garde zijn, van “vrouwen moeten gewoon achter het aanrecht staan”. Het zal niet aan het werk liggen, maar wel aan de mannelijke energie die erg hangt. Vrouwelijke en mannelijke perspectieven kunnen er juist voor zorgen dat het een totaalplaatje wordt.”

“Vrouwelijke en mannelijke perspectieven zorgen voor een totaalplaatje.”

Bubble tea, wat is dat eigenlijk?

“Een populair drankje dat een paar jaar geleden is overgewaaid naar Europa. Het is eigenlijk een soort ice tea met een fruitsmaak, met onderin je drankje balletjes met fruitsap. Je moet er wel even aan wennen maar het is lekker!”     

En wat heb je hiervoor gedaan?

“Hiervoor werkte ik bij de GGD voor Corona contactonderzoek. Dan belde ik mensen op die corona hadden om te vragen waar ze geweest zijn en met wie ze contact gehad hebben. Vervolgens nam ik contact op met de huisgenoten en de mensen met wie ze in contact waren geweest. En daarvoor werkte ik in de evenementen-branche en dat stond natuurlijk met corona op z’n kop. Bij de GGD kwamen er toen veel banen vrij, dus toen ben ik overgegaan naar de “corona”-branche. Het was een leuk baantje voor even, maar ik had toch meer uitdaging nodig. Tja, soms moet je in het leven keuzes maken en daar hoort deze ook bij.”

“Ik had meer uitdaging nodig en dan moet je keuzes maken.”

Hoe zou je je kledingstijl omschrijven?

“Elke dag anders! Voor mijn werk probeer ik er natuurlijk een beetje netjes uit te zien. Het ligt er een beetje aan waar ik zin in heb. Ik kan heel stoer gekleed zijn, maar ook meisjesachtig en sexy. Vooral naar een festival of feestje wil ik er wel echt goed uitzien. Voor Corona stond ik wel ieder weekend op een Hardstyle festival.”

Hardstyle? 

“Ja, ik ben er een beetje door vrienden ingerold. In eerste instantie leek het me niks, maar ze zeiden dat er echt een hele fijne sfeer hing. Dus toen ben ik toch maar een keer meegegaan en het klopt helemaal. Mensen gaan helemaal los, er wordt van voor tot achterin gesprongen en ze zijn heel aardig voor elkaar. Als iemand je drankje omgooit, wordt er meteen een nieuwe voor je gekocht. Heel anders dan bijvoorbeeld Techno feestjes. Nu kan dat helaas niet, dus dan maar gewoon veel werken en geld verdienen. Binnenkort ga ik wel naar Antwerpen naar een feestje, want daar komt het weer een beetje op gang.”

“Er hangt een goede sfeer op hardstyle feestjes. Als iemand je drankje omgooit, krijg je zo een nieuwe.”

Wat voor kledingstijl vind je leuk bij een man?

“Ik val eigenlijk totaal niet op uiterlijk. Mijn exen zien er heel verschillend uit en hebben een heel verschillende kledingstijl. Eigenlijk val ik meer op hoe een man mij laat voelen. Als je me aan het lachen kan maken en ik word een beetje verlegen van je, dan zit je al gauw goed en dan maakt het niet uit hoe je je kleedt of hoe je eruit ziet.”

Zijn er dan geen dingen die je heel leuk vindt of juist niet?

“Ik ben wel wat materialistisch ingesteld, dus een Prada jas ofzo vind ik wel leuk. Maar het is geen must, gewoon iets waar ik wel oog voor heb. Ik kan ook echt wel op jongens vallen die geen merkkleding dragen. Of een jongen die een hele mooie auto heeft, dat zijn ook wel eye-catchers. Maar op het moment date ik iemand die niet eens een auto heeft. Dus zo zie je maar, het gaat mij echt gewoon om de persoon. Als ik echt iets zou moeten opnoemen, zou het een nette pantalon zijn met nette schoenen.”

Wat doe je naast feestjes nog meer graag in je vrije tijd?

“Ik lees graag. Je zou het misschien van de buitenkant niet zeggen, maar ik ben fan van Harry Potter en heb ook twee Harry Potter tatoeages. Ik ben echt een nerd, als je mij iets vraagt over Harry Potter of Star Wars dan weet ik het antwoord gewoon. Ik zou ook eigenlijk een keer heel erg graag naar de Comic Con willen. Dat is er helaas nog niet van gekomen, maar dat is iets wat echt al heel lang op de bucket list staat. Ik had vroeger een oppas die Harry Potter heel leuk vond en we keken ook samen de films. Daarna wilde ik er vanalles mee doen, zoals de spelletjes spelen op de computer en de gameboy. En toen ik oud genoeg was ben ik ook de boeken gaan lezen, het zijn best wel heftige boeken om als kind te lezen. Momenteel lees ik de boeken in het Engels en ik spaar ook de Collector’s items.

“Je zou het misschien niet zeggen, maar ik ben echt een nerd. Als je mij iets vraagt over Harry Potter of Star Wars dan weet ik het antwoord gewoon.”

Het vervolg van dit interview volgt volgende week …